Atractii locale

cazare-la-baile-tusnad

Raul Olt este vecinul nostru de la apus, aceasta se delimiteaza de curtea complexului printr-o plaja naturala de verdeata unde se poate pescui, face picnic, gratar in aer liber.

Muntii Harghitei prin varfurile Csomad (1294 m) si Stanca Soimilor sunt doar doua din multele puncte de atractie din statiune, la care se poate ajunge intr-un timp relativ scurt (1,2 ore) in drumetii pe trasee de munte, neintinate de beton sau astfalt, unde se poate admira o priveliste magnifica.

La trei ore de mers pe jos se afla lacul Sf Ana (1050 m altitudine), singurul lac vulcanic din Romania unde puteti petrece zile de neuitat (inot, plimbari cu barca, gratar, plaja) si admira plante si copaci rari.

Tot aici se afla si Tinovul Mohos, in craterul vecin lacului (rezervatie naturala de plante cu multe raritati din timpul glaciatiunii, cum ar fi planta carnivora – Roua cerului).

Deasemenea puteti explora, pe jos sau cu masina, imprejurimile statiunii, unde se afla o poiana cu numele de Veresviz, cu doua bazine termale unde se poate face plaja si baie.

Cei indragostiti de pescuit si vanatoare isi pot satisface cu succes aceste pasiuni in perioadele prielnice acestor sporturi: cerbi ( 15.05-3.11), capriori (01.09-30.11), capre negre (15.09-31.12), porci mistreti (01.10-15.02), cocosi de munte (01.04-15.04), fazan (15.10-28.02), urs (15.03-15.05).

Evenimentele importante statiunii sunt Academia de vara unde au loc diferite concerte de vara nationale si internationale, “Zilele Sfintei Ana” care se serbeaza pe malurile lacului.

Impatimitii de sporturi de iarna se vor bucura de ski, snowboard, patinaj la serbarile zapezii.

Cetatea Sighisoarei: Un oras intr-un muzeu, un complex medieval original care imbina arhitectura militara cu cea civila si ecleziastica. Printre putinele orase cetate europene locuite si foarte bine pastrat. Seamana foarte bine cu orasele germane infiintate in Evul Mediu foarte tarziu).

Cheile Bicazului, Lacul Rosu sunt alte locatii turistice de interes accesibile cu masina la distante de 1,2 ore.